Blog de informare despre bocancii de munte de calitate si de promovare a bocancilor clasici de munte

luni, 21 noiembrie 2011

Bocanci tehnici alpini marca GRONELL

Ca orice firma “de casa” (afacere de familie) care se respecta, si firma GRONELL produce bocanci tehnici alpini de mare calitate, realizati din cele mai bune materiale existente in materie de bocanci la ora actuala. Cu acesti bocanci se acopera toata ramura tehnica a alpinismului : de la bocancii pentru expeditii pe optmiari si pana la cei tehnici pentru mixt, gheata si stanca, atat vara cat si iarna, orice alpinist isi gaseste practic aici bocancul dorit pentru activitatea aleasa.

Pielea folosita la confectionare este « water-repellent leather » (piele Nubuk-varianta aspect catifea) de grosime 2,8-3 mm, care la interiorul bocancului este direct laminata cu membrana Outdry. Acest lucru face bocancul perfect impermeabil, dar in acelasi timp respirabil. De remarcat faptul ca este singura firma din lume care lucreaza cu procedeul de laminare Outdry direct pe interiorul pielii pentru bocanci tehnici alpini ! De asemenea, este singura firma producatoare de bocanci de expeditie (8000 m) care foloseste lemnul ca si element de termoizolatie a talpii bocancului (modelul G2).
In functie de model si design, pielea are diferite culori, insa acest lucru e doar pentru asortarea bocancilor cu restul echipamentului, dupa gustul fiecarui alpinist.

Unele modele au incorporat in captuseala interioara un material izolant numit Primaloft, excelent izolator termic pentru bocancii folositi la temperaturi joase – atat la trasee mixte cat si pe stanca, iarna.

Bordura de guma (Vibram) imbraca partea de jos a fiecarui bocanc, atat pentru protectia pielii impotriva abraziunii cat si pentru impermeabilizare. Talpa este intotdeauna Vibram, iar intre ea si corpul bocancului exista materiale amortizante si termoizolante pentru confort.

Inchiderea bocancului este de tip ingropare (limba bocancilor nu are nici o legatura cu exteriorul) si este asigurata de 8-10 perechi de gaici, unele cu dubla tintuire si una cu autoblocare.

Greutatea bocancilor variaza de la 750 g/bucata la 1,4 kg/bucata, in functie de model – fapt care arata ca sint bocanci foarte usori, comparativ cu altii din aceeasi categorie, de la alte firme.

Toate modelele au elemente de rigidizare la calcai si in varf, pentru aplicarea coltarilor cu prindere rapida.

 Fuji Evo

 Detaliu Fuji Evo

 Talpa Fuji Evo

MODELE:
G2 model de altitudine pentru optmiari
G1 si G4 modele de altitudine pentru 5000-7000 m
M13 model pentru dry-tooling
Fuji One M/W (barbati/femei) model pentru catararea pe stanca in special, cu care treci si pasaje de mixt
Summit model de expeditie dublu, foarte izolant, special conceput pentru temperaturi foarte joase
Peak, Annapurna, Fuji Evo modele tehnice, de mixt, gheata si stanca, pana la 6000 m
Overtop, Aspen, Chogori modele tehnice de mix, gheata si stanca pana in 5000 m, in conditii extreme

Toate modelele sint foarte precise la catarat, oferind maximum de sensibilitate, confort si o mare performanta. Sunt bocanci conceputi pentru alpinisti profesionisti, potriviti pentru munti inalti, trasee tehnice, gheata, stanca si mixt.

Proiectati si fabricati 100% in Italia.